17 Temmuz 2017 Pazartesi

En Sık Yapılan Beş Makyaj Hatası ve Çözümü

Herkese merhaba

Makyaj yapmayı hepimiz çok seviyoruz. Bir kaç ufak ayrıntıya yeterince dikkat ederek daha güzel bir görünüm elde etmemiz mümkün.

Gelin hep beraber en sık yapılan makyaj hatalarına ve kolay çözümlerine bir göz atalım.

Sorun: Eyeliner çekerken iki gözüm de eşit olmuyor! 

Çözüm: Profesyonellerin kullandığı bu makyaj hilesini deneyin: Selo banttan bir parça alın ve elinizin üstüne birkaç kez yapıştırın ve çekin ki bantın yapışkanlığı iyice azalsın. Ardından, alt kirpik çizgisinin dış köşesinden yukarıya çapraz şekilde yapıştırın. İşte bu size açı eyeliner için kuyruklu görünüm sağlayacak. Likit eyelinerı, banta kadar çekin ve kuyruk yapın. Mükemmel kedi gözü makyajınız hazır!


Sorun: Kontür makyajıyla palyaço gibi görünüyorum. 

Çözüm: Kontür makyajında profesyonel olmanız gerekmiyor. Bu makyajı yaparken insanların en çok yaptığı hata, ürünleri iyice dağıtmamaktır. Eğer bronzlaştırıcı, elmacık kemiklerinizde ve çene hattının üzerinden çizgi gibi görünüyorsa, dağıtmak için sünger kullanın. Aynı kural aydınlatıcı için de geçerli; yumuşak bir fırça ile veya parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak dağıtın.


Sorun: Maskarayı sürekli bulaştırıyorum! 

Çözüm: Ne yaparsanız yapın, yaptığınız ilk hatada tamamını silmeye çalışmayın. Maskaranın kurumasını bekleyin. Daha sonra bir kapatıcı fırçasını veya kulak çubuğunu makyaj temizleyici ile ıslatın, daha sonra istemediğiniz yerleri ufak hareketlerle silin.


Sorun: Kaşlarımı boyadığım çok belli oluyor! 

Çözüm: Kalın, dikkat çekici kaş modasına uyum sağlarken yapay bir görüntü de ortaya çıkabiliyor. Düz ve enine çizgiler değil, kaşın çıktığı yöne doğru doğal çizgilerle kaşı doldurmalısınız. Bunun için kalem veya kaş kiti kullanabilirsiniz. Bir başka sorun ise kaşı çok fazla uzatmaktır. Bundan kaçınmak için, bir kalem alın ve burnunuzdan gözünüzün dış dışına doğru bir açıyla tutun. İşte burası kaşınızın bitmesi gereken yer. Son olarak, kullandığınız rengin doğal olmasına dikkate edin.


Sorun: Makyaj yaptığımda bile burnumun etrafı hep kırmızı!

Çözüm: Burun bölgesindeki kızarıklığı engellemek için kuvvetli bir şekilde sümkürmek yerine peçete ile burnunuzu silin. Eğer soğuktan sıcağa geçerken kızarıyorsa, hafif bir temizleyici, zengin bir krem veya yağ formatında bir ürünü cilt bakım rutinimize ekleyin. Cilt tonunuza uygun pudra ve kapatıcı da rengi eşitlemek için makyaj çantanızda yerini almalı.

*basın bültenidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...