9 Mayıs 2017 Salı

Yemek Adına Ne İsterseniz Bulabileceğiniz Bir Site: Yemek.com

Herkese merhaba

İnternet hayatımızın her anında bizimle. Artık annelerimizin yemek kitaplarını çoktan çekmecelere kaldırdık ve yemek tariflerine internetten bakmaya başladık. Sayısız yemek tarifi sitesi varken, Türkiye'de yemekle ilgili özdeşleşmiş bir site özellikle dikkatleri çekiyor:



İsterseniz akşama ne yapsam diye düşünüyor olun veya seyahate gittiğinizde en iyi mekanları merak ediyor olun, isterseniz çok iyi yemek yapamadığınızı düşünün ya da yemek tarifi okumaktansa izlemeyi sevin, isterseniz öğrenci bütçesiyle karnınızı doyurmaya çalışın ya da yeni tarifler keşfetme peşinde olun bu site tam size göre.

Küçük bebeğim olduğu için yemek yapmaya eskisi kadar zaman ayıramıyorum. yemek.com'dan, pratik ve kolay tarifler bulabiliyorum. Mesela eşim Arnavut ciğerini çok sever. Hazırlama süresi sadece 20, pişirme süresi 10 dakika olan bu tarif için de 2 önemli püf noktası da vermişler. Daha önce, pişirmeden ciğerleri yıkıyorudum ama yıkanmadan kanın süzülmesi gerektiğini ve kızarttıktan sonra kapalı bir kapta muhafaza edilmesi gerektiğini yeni öğrendim. Ayrıca daha önce aklıma gelmemiş olan küp şeklinde patates kızartması ile servis önerisi de bence çok güzel.





Bazen akşama ne pişirsem diye düşünürken, sitenin "ye" bölümüne girip, hazırlanmış konsept yemeklere bakıyorum. Mesela fırın yemeklerini tencere yemeklerine nazaran her zaman daha lezzetli bulmuşumdur. Bu hafta "Fırında Pişirerek Lezzetine Hafiflik Katacağınız 11 Şahane Yemek Tarifi" konseptine bakarak, akşam yemeklerini hazırlamayı düşünüyorum.

Sitenin ayrıca "şaşır" bölümüne mutlaka bakmanızı tavsiye ediyorum. Dünyanın En Büyük Tasarım Yarışmasından Ödülle Dönen 10 Efsane Tasarımdan, Ünlü Şeflere Göre Bir Restorana Gittiğinizde Asla Sipariş Vermemeniz Gereken 9 Yemek gibi çok ilginç ve işe yarar paylaşımları görebilirsiniz. Bu yazıyı okuduktan sonra asla pazartesi günleri balık yememeye karar verdim!

Sitenin "izle" bölümünde ise 1-2 dakikalık videolarla yemek yapımı gösterilmekte. Bu kadar kısa süreli yapılan yemekler, bana yapılması çok kolay gibi geldiği için hiç gözüm korkmadan deneme isteği uyandırıyor.

Ayrıca "öğren" bölümü ise oldukça ilginç. Evdeki Saksıda Çilek Nasıl Yetiştirilirden tutun da Düzenli Tüketildiğinde Vücuttaki Yağları Çıra Gibi Yakan 10 Yiyecek gibi biz kadınların ilgisini çekecek güzel konulara değinilmiş.

Eşimle seyahat etmeyi çok sevdiğimizi zaten eski yazılarımdan da biliyorsunuz. Gitmeden önce sitedeki "keşfet" bölümüne bakarak bir çok kahvaltı, yemek, balık veya tatlıcıyı not edip, deneyimle şansı buluyoruz.

Tariflerin ve yazıların eğlenceli bir dille anlatıldığı, birbirinden güzel tariflerin olduğu bu sitede ayrıca "sözlük" diye oldukça öğretici bir bölüm var. Mesela "peynir" konusuna girdiğinizde bütün peynir çeşitleri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Veya latte ve machiatto arasındaki farkı mı merak ediyorsunuz. Kahve bölümünde, ikisini de okuyup, nasıl hazırlandığını, neyle içilebileceğini veya çeşitlerini en ince ayrıntısına kadar öğrenip eşe dosta hava atabilirsiniz :)


4 yorum:

  1. Ben de sitelerden tarifler bakıp denemeyi çok severim. Buraya da mutlaka uğrayacağım teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kapsamlı bir site. Pişman olmazsınız :))

      Sil
  2. Süper bir siteymiş bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım, yemek için aradığın her şey var!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...