24 Ekim 2016 Pazartesi

Mia Organical Göz Kremi

Herkese merhaba

Beni uzun zamandır takip edenler bilirler, özellikle hamileliğimde kullandığım ürünlerin içeriklerine çok ama çok dikkat ettim. Eğer uygun bir ürün bulamadıysam hiç bir şey kullanmadım.

Göz kremi arayışındayken, Mia Organical markası çok dikkatimi çekmişti. Güzel bir kampanyaya da denk gelince, göz kremi tercihimi Mia Organical olarak yaptım.



Mia Organical Göz Kremi

  •  İçeriği çok temiz olduğu için gönül rahatlığıyla kullandım. Temiz içerik isteyen herkese, özellikle bebek bekleyenlere tavsiye ederim.
  • Sabah ve akşam olmak üzere, günde 2 defa uyguladım
  • Nemlendirmesi güzel. Ben, daha yoğun yapıdaki göz kremlerini biraz daha çok seviyorum

Mia Organical Göz Kremi


  • Kırışık önlemede benim için yetersiz kaldığını gözlemledim. Gerçi hamilelikten dolayı kollajen ve elastin liflerim eskisi gibi olmadığı için zaten bu dönemlerde, kırışmaya çok müsait oluyor cilt.
  • Ürün 20ml, dolayısıyla oldukça ekonomik bir ürün

Mia Organical Göz Kremi


  • Doğal bir ürün olduğu için parfüm bulunmuyor. Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi kendine has bir kokusu var. Kokuya çok hassas olduğum için çok hoşuma gitmese de, uygulamadan hemen sonra geçiyor.
  • Ürünü ben kendi sitesi olan mia organical dan satın aldım. Lila Kutuda da satıldığını gördüm. satın almak isterseniz, üzerlerini tıklamanız yeterli.
Mia Organical ürünlerini kullanıp, memnun kaldıklarınız var mı?

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

11 Ekim 2016 Salı

Hamile ve Emziren Anneler için Beslenme Tavsiyeleri

Gebeliğin ilk günlerinden itibaren bir beslenme düzeninin sağlanması gerekir. Yemeyi ve yedirmeyi sevdiren toplumumuz, gebeler için iki canlı olduklarından, iki porsiyon yemeleri gerektiğini düşünerek, anne adayına baskı yapabilirler. Bu dönemde iştahları açılan anne adayları çoğu zaman bu durumu yadırgamaz ve gereğinden fazla kalori alarak gebeliği olması gerekenden fazla kilo almış olarak tamamlar. Bu konuda ailelerin ve anne adaylarının bilinçli olması hem gebelik hem de emzirme dönemi için oldukça önemlidir.
Gebeliğin ilk ayları iştahsızlık, bulantılar ve kusmaların sıklıkla yaşandığı, kimi zaman kilo kayıplarının olduğu bir dönemdir. İlk trimesterda (gebeliğin ilk 3 ayı) 3-4 kg almak yeterlidir. Anne adaylarının iştahı sonraki aylarda artmaya başlar, kontrolsüz bir kilo artışı meydana gelebilir. 2. ve 3. trimester dönemlerinde haftada 300-500 gram almak gerekir.
Gebeliğin 9-12 kg arasında tamamlanması, ortalama 3 kg ağırlığında bir bebeğin dünyaya gelmesi için uygun olup, anne ve bebek sağlığı açısından yeterlidir. Fazla kilo alımı, gebelik sürecini, doğum anını ve emzirme dönemini zora sokabileceğinden, anne adayları gebelik ve emzirme dönemlerini yeterli ve dengeli beslenecek şekilde geçirmeli, uygun miktarda kalori almalıdır.
Gün içerisinde yeme saatlerinin düzenlenmesi, dışarıda yemenin azaltılması, doğal besinlere yönelme ve düzenli fiziksel aktivite ile bu özel dönemi rahat bir şekilde geçirmek mümkün.
  • Güne mutlaka güzel bir kahvaltıyla başlayın, taze ve doğal gıdalar tüketin. Taze sıkılmış meyve suyu, günlük süt, haşlanmış yumurta, az yağlı beyaz peynir, esmer ekmek, iyi yıkanmış roka, maydanoz, kırmızı kapya biber gibi sebzeler ile vitamin, mineral ve proteinden zengin bir kahvaltı yapın.
  • Öğle ve akşam yemeklerine hafif bir ev yapımı çorba ile başlayın, 1 kâse doğal yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin.
  • Bir öğünde 1 porsiyon ızgara/haşlama kırmızı et, tavuk eti, balıketi veya kuru bakliyat yemeği yenildiğinde diğer öğün mevsimine uygun sebze yemeği tercih edin. Yemeklerin yanında pilav ve makarna yerine, B vitaminlerine zengin tam tahıllı ekmek veya bulgur pilavı tüketin.
  • Sık acıkma durumunuza karşı dengeli, besleyici ve düşük kalorili ara öğünler yapın. Süt, kefir, yoğurt, taze ve kuru meyveler, badem, fındık, ceviz, tost, peynirli sandviç,..
  • Kalorisi yüksek olan unlu mamüller ve şerbetli tatlılardan uzak durun, besleyici olan sütlü tatlılar tercih edin. Tatlı ihtiyacınızı taze ve kuru meyvelerden sağlayın.
  • Sebze ve meyveleri mevsiminde olacak şekilde günde 4-6 porsiyon tüketin. En az 1 porsiyonu yeşil yapraklı sebzelerden, 1 porsiyonu da turunçgillerden karşılayın.
  • İçeriği bilinmeyen hazır yiyeceklerden, paketlenmiş market ürünlerinden, katkı maddesi içeren hazır çorbalar, et ve tavuk suyu tabletleri ve mısır cipslerinden uzak durun. Sucuk, salam ve sosis gibi katkı maddesi içeren, içeriği belirsiz et ürünleri kesinlikle tüketmeyin.
  • Gebelikte iyot alımı, bebeğin zekâ gelişimi için büyük önem taşıdığından haftada en az 2 gün taze balık tüketin.
  • Büyüme ve gelişme için bir diğer önemli mineral ise çinko. Kırmızı et, deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, esmer ekmek, badem ve cevizde bulunan çinko elementi, bebeğin anne karnında zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacaktır.
  • Tuz tüketimine dikkat edin, konserve ve salamura besinlerden uzak durun.
  • Gebelik döneminde kabızlık problemi yaşamamak için, probiyotik yoğurt ve kefir tüketin.
  • Lif içeriği yüksek olan esmer ekmek, kurubakliyat, bezelye, pırasa, ceviz, badem ve fındık gibi besinleri günlük beslenmenize dahil edin. Düzenli egzersiz ve su tüketimi de kabızlık probleminin yaşanma ihtimalini azaltacaktır.
  • Hamileliğin son aylarına doğru oluşması muhtemel, midede yanma ve reflü şikayetlerine karşı, asitli, salçalı, soslu ve yağlı besinlerden uzak durun.
  • Günde en az 2 litre su için. Asitli ve gazlı içecekler, hazır meyve suları, kafeinli içeceklerden uzak durun, bitki çaylarına temkinli yaklaşın. Doğal limonata, mineralli su, ev yapımı meyve suları, ayran sağlıklı içecek tercihlerindendir.
  • Mikroorganizmalara uygun zemin hazırlamamak, anne ve bebek sağlığını korumak için gıda hijyeni ve güvenliğine dikkat edin. Özellikle el temizliği buzdolabı ve mutfak hijyeni oldukça önemli. Besinlerin dondurulması, saklanması, hazırlanması ve pişirilmesi konusunda titiz davranın. Donmuş ve çözülmüş besinleri tekrar dondurmayın. Proteinden zengin yumurta, tavuk, balık ve kırmızı et gibi gıdaları alışverişin en sonunda alın ve fazla bekletmeden buzdolabına yerleştirin. Etleri ve yumurtayı iyi pişirin. Kokusu, görüntüsü ve tadı tuhaf olan gıdaları kesinlikle tüketmeyin.
  • Önem göstermeniz gereken diğer bir konu elbette fiziksel aktivite. Düzenli egzersiz, uygun miktarda kilo almak, rahat bir gebelik ve düzenli kan şekeri seyri için önemli. Haftada en az 3 gün 30-45 dk arası hafif tempoda yürüyüş yapın veya yüzün. Son yıllarda gebelikte pilates egzersizleri ve yoga sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci için önerilmektedir.
  • Her bireyin günlük enerji gereksinimi farklıdır. Hamile bayanlar, iki kişilik olmasa da, hamilelik öncesi döneme göre sadece 150-300 kalori daha fazla almalıdırlar. Gereğinden fazla kalori alımı vücutta yağlanmaya neden olacaktır. Hamile bayanlar almaları gereken enerji miktarı ve tüketmeleri gereken besinleri öğrenmek, bu süreci dengeli kilo alarak geçirmek, emzirme dönemine hazırlıklı girmek için bir diyet uzmanından yardım alabilirler.

    Basın bültenidir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...