9 Kasım 2015 Pazartesi

Kahve telvesinin şaşırtıcı marifetleri

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı, o kahvenin telvesinin de türlü türlü marifeti var. Afiyetle pişirip içtiğiniz kahvenizin dibinde kalan telve yalnızca geleceğinizi tahmin etmeye değil, farklı birçok işe de yarıyor. Yemek.com, ‘demlediğiniz kahvenin filtresini temizlerken ya da faldan kalma fincanları suya tutarken iki kere düşünün’ diyor ve Bundan Sonra Kahve Telvesini Asla Çöpe Atmam Dedirtecek 9 Kullanım Önerisi’ni listeliyor.


Bitkilere gübre
Hepimizin evinde en az bir tane mutlaka bulunan sardunya, açelya ya da kamelya gibi asitli toprak seven çiçekler, kahveyi en az bizim kadar sever. Telve hem toprağı besliyor, hem de çayın aksine sinekleri, böcekleri, hatta salyangozları ve kargaları bitkilerden uzak tutuyor. Eğer kedilerin saksılara dadanmasından rahatsızsanız, bitkilerin dibine içine kurutulup rendelenmiş portakal kabuğu ekleyip de koyabilirsiniz.


Dibi tutmuş tencereye derman
Tencerede yanan yemeğe üzülmek için neden çok. Yanan tencereyi, temizlemek için ise kolay bir yöntem var. Onu bir mutfak fırçasının ucuna ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovabilirsiniz.


Tıkanmış lavaboya, gidere çözüm
Kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem.


Buzdolabı kokusuna ilaç
Telveyi gazete kağıdına yayın, güneşte ya da sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay altlığı ya da kaseye aktarıp, buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirin. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi emiyor.


Güzellik sırrı
Güzellik dediğimiz şey en temelde cilt güzelliği. Kahve telvesi de yüzden bacağa, göbekten ellere ayaklara tüm cilt için faydalı. Peeling etkisiyle kan dolaşımını hızlandırıyor, siyah noktaları yok ediyor. Telveyi azıcık ılık suyla hafifçe sulandırıp temizlediğiniz yüzünüze çok hafif hareketlerle sürüp, 10 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.


Soğan sarımsak kokusunu giderir
Soğan, sarımsak doğradıktan sonra kokusunu gidermek için de ellerinizi telveyle ovuşturup yıkayabilirsiniz. Hem yüzeyde kalan yağ sayesinde nemlendirici etkisi de oluyor.




Mesela banyo öncesi vücut peeling’i
Kahve telvesinin içine birkaç damla nane, greyfurt, hindistancevizi yağı damlatabilir, selülit sıkıntınız varsa rendelenmiş limon kabuğu da ekleyip cildinize uygulayabilirsiniz.


Hobi araç gereci
Evde sabun, mum yapımı gibi hobilerle ilgileniyorsanız, kurutulmuş telve harika bir ek malzeme. Ayrıca kağıt, kumaş gibi emici yüzeylere eskitilmiş havası vermek için boya olarak da kullanabilirsiniz.


Köpek dostunuzun pirelerinin katili
Meğer bu yöntemi uygulayan çok kişi varmış. Şaşırtıcı ama işe yarıyor. Köpeğinizi yıkarken şampuanına telve ekleyin. Böylece hem pireleri ölecek, hem de tüyleri pırıl pırıl parlayacak.

*Basın bültenidir.

6 yorum:

  1. Kahvenin cilt etkilerine çok inanıyorum ama daha ne marifetleri varmış meğer^^

    YanıtlaSil
  2. ama süpermiş bunlar sadece peeling etkisini biliyordum ben...

    YanıtlaSil
  3. peeling olarak kullanıldığında ben baya etkisini görmüştüm ama diğerlerini de denemek lazım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...