28 Kasım 2015 Cumartesi

Film- Gizemli Gerçek

Herkese merhaba

Fragmanını izlediğim Zaman kesinlikle izlemem gerek dediğim gizemli gerçek filmi bu yazımın konuğu olacak.

Ray ve Jess LAPD de terörle ilgili çalışmaktadırlar. Bir cinayet için görevlendirilirler ve kurbanın, polis memuru Jess'in kızı Caroline olduğunu görürler. Ray'in şüphelendiği adam, polise yardım eden bir iş birlikçi olduğu için, polis departmanının ileri gelenleri, bir şey yapılmasını istemez. Ray hiç pes etmez tam 13 yıl, Amerika'nın tutuklu veritabanında o çocuğu araştırır.

Filmde başrolleri Chiwetel Ejiofor (şurada bahsettiğim Marslı filminde NASA'da çalışan iyi olan yöneticiyi canlandırıyordu), Julia Roberts, Nicole Kidman, Dean Morris oynuyor. Dean Morris'i Breaking Bad deki Hank (Walter ın bacanağı) ve Under the  Done'daki Big Jim karakteriyle tanıyoruz. Polislik ona çok yakışıyor.

İzlerken gerileceğiniz bir polisiye istiyorsanız tavsiye ederim. Aslında gerçeği bilip, başkaları istemiyor, işlerine gelmiyor diye bir şey yapamamak çok acı.

Bence filmin tek kötü tarafı, flashback'lerde ve günümüzdeki sahnelerde durum biraz karışıyor. Geçişlerde tarih belirtselerdi çok daha anlaşılır olabilirdi. Zira izlerken burada Nicole Kidman'ın saçı uzun, o zaman şu anda eskideyiz diye hatırlatma yapmak gerekiyor. 13 yılı başarılı bir şekilde yaşlandırmamışlar.

Sizin şu sıralar bir film tavsiyeniz var mı?

Hepinize iyi seyirler.


3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...